Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning

Tine lærer børn på Bali om ernæring og sundhed

Tine læser ernæring og sundhed og er frivillig.

Publiceret:

Det har altid været vigtigt for Tine Pedersen at hjælpe andre mennesker og gøre en forskel. Det var derfor hun valgte sin uddannelse i ernæring og sundhed, og derfor hun takkede ja til at være frivillig gennem organisationen Green Lion på et health care project på Bali.

Det betyder meget for mig at kunne give af mig selv og gøre en forskel for andre. Og så giver det også noget helt særligt at være frivillig sammen med andre unge fra hele verden, der også brænder for at gøre en forskel.

Tine Pedersen

Studerende på ernæring og sundhed

Og hjælpen er der behov for. For som Tine siger:

Selvom Bali kan være meget smuk, så skriger øen også fattigdom og ressourcemangel.

Tine Pedersen

Studerende på ernæring og sundhed

tinefrivillig

Nudler og ris

Som frivillig for Green Lion underviste Tine skolebørn i blandt andet ernæring og sundhed. Og det kom virkelig bag på hende, hvor ensidig børnenes kost er, og hvor dårlig hygiejnen er.

Børnene lever hovedsageligt af ris og nudler, og derudover er rindende vand, sæbe og toiletpapir ikke eksisterende på de fleste skolers og offentlige toiletter. Derfor er det frivillige arbejde, jeg har været med til, virkelig vigtigt.

Tine Pedersen

Studerende på ernæring og sundhed

klasseværelsebali

Små ændringer tæller

Mange af børnene kommer fra fattige familier, og det gør det svært at ændre på ernæringen og den generelle sundhed. Man er nødt til at tænke, at selvom man ikke kan ændre deres situation og vilkår, så kan man alligevel hjælpe dem i det små.

Tine Pedersen

Studerende på ernæring og sundhed

Og små ændringer kan faktisk have stor betydning. Det ved Tine, der selv har sygdom tæt på livet.

Jeg har selv et nedsat immunforsvar, og jeg har derfor også altid været meget syg. Derfor synes jeg også, det er virkelig interessant, hvordan små ændringer i kosten kan forbedre livskvaliteten og helbredet hos os mennesker. Og hos mig selv.

Tine Pedersen

Studerende på ernæring og sundhed

tineunderviser

Tine har valgt at tage uddannelsen i ernæring og sundhed med fokus på klinisk diætetik.

Jeg vil gerne arbejde med det behandlende og det forebyggende inden for kost og ernæring, og det får jeg mulighed for ved at specialisere mig inden for klinisk diætetik.

Tine Pedersen

Studerende på ernæring og sundhed

Værdifulde kompetencer

Og selvom ønsket om at gøre en forskel har været drivkraften for at komme til Bali, så har Tine også fået meget andet med sig hjem.

Jeg har udviklet mine kompetencer i formidling af sundhed til børn, og jeg har fået afprøvet det, jeg har lært på studiet, i praksis – i den virkelige verden. Det giver mig noget erfaring, som jeg ikke ville være foruden.

Tine Pedersen

Studerende på ernæring og sundhed

tinefrivillig1

Udover det faglige, har Tine også lært om indonesisk kultur, mad og ikke mindst om, hvordan mangel på ressourcer påvirker børns sundheds- og levevilkår.  

Og så er der selvfølgelig også det sociale aspekt. Man får utrolig meget socialt ud af at arbejde frivilligt. Man møder mennesker fra hele verden, der alle brænder for det samme: At gøre en forskel og at lære nye kulturer at kende.

Tine Pedersen

Studerende på ernæring og sundhed

Tine er tilbage på studiet på UC SYD i Haderslev, hvor hun er i gang med sit 7. semester. Hun er overbevist om, at det frivillige arbejde, hun har brugt en del af sin sommer på, også er en gevinst for hende, når hun som nyuddannet skal søge job.

Det er klart, at det pynter på CV’et, at jeg har noget reel erfaring, når jeg skal ud og søge job.

Tine Pedersen

Studerende på ernæring og sundhed

Og hvad fremtiden byder på, er Tine åben overfor. 

For at være ærlig, så tager jeg tingene, som de kommer. Min store interesse er at arbejde med ernæringsterapi, men jeg er også klar over at stillingerne ikke hænger på træerne, så jeg er så klar på, at springe ud i lidt forskelligt! 

Tine Pedersen

Studerende på ernæring og sundhed

Ernæring og sundhed

På uddannelsen i ernæring og sundhed får du en stor faglig viden, der klæder dig på til at kunne vejlede og formidle om sundhed, mad og måltider. Du lærer at igangsætte livsstilsændringer og styrke det sunde hverdagsliv. Du lærer at sætte gode spisevaner på menuen for den enkelte og store grupper, i hjemmet og på arbejdspladsen.