Gå til hovedindhold
  • Uddannelse
  • Efter- og videreuddannelse
  • Forskning
  • Om UC SYD
  • Uddannelser og kurser For dig, der leder efter et kursus, et modul eller en uddannelse på diplom- eller akademiniveau

Ved du, hvad du leder efter, kan du søge direkte i vores database

  • Om UC SYD Hvem er vi? Læs alt om UC SYD her.
  • Job ved UC SYD Find ledige stillinger, og hør hvordan det er at arbejde på UC SYD.
  • Presse Vi giver dig oversigten over alle vores pressehistorier.

Anders Flaskager (AFLA)

Videncenter for Sundhedsfremme

Anders Flaskager er lektor i Videncenter for Sundhedsfremme på UC SYD

Anders Flaskager

Lektor - Videreuddannelsen

Telefon: 7266 5245
E-mail: afla@ucsyd.dk
By: Haderslev

Anders Flaskager er lærer og master i Idræt og velfærd. Han står i spidsen for den landsdækkende sundhedskampagne for skoler Aktiv Året Rundt, der har som hovedformål at sætte sundhed på dagsordenen hos lærere, børn og deres familier på en sjov og engagerende måde.

Det arbejder Anders med:

Aktiv Året Rundt

Aktiv Året rundt er en kampagne, der drives af UC SYD i samarbejde med Nordea-fonden. Aktiv Året Rundt afholder aktiviteten ”Skolernes Sundhedsuger” i ugerne 39-41, hvor næsten 70% af alle skoleelever i Danmark deltager, men afholder også en række forskellige idrætstilbud i løbet af året. Anders skaber sammen med sine kolleger nye sjove idrætstilbud til skoleeleverne, ligesom lærere og pædagoger inspireres til at undervise på nye måder gennem kampagnens undervisningsmaterialer. Projektet er unikt, fordi det hviler på en helhedsforståelse af sundhed. Det handler således blandt andet både om kost, motion og søvn mm. og arbejder med at gøre skolekulturen sundere. Læs mere på Aktiv Året Rundts hjemmeside.

Idræt og bevægelse i skolen

I samarbejde med idrætsforbund og lokale idrætsforeninger arbejder Anders på at skabe endnu flere sjove, legende og forskellige idrætstilbud til eleverne samt at inspirere til nye måder at undervise i disse aktiviteter i skoleregi på. Målet er at motivere flere elever til bevægelse samt at inspirere til, at aktiviteterne i forbindelse med den ”Åbne skole” sker på en pædagogisk og didaktisk god måde. 

Se et filmklip fra Aktiv Året Rundt 2017

Læs mere

Anders har en række internationale aktiviteter og har skrevet publikationer. Læs mere om hans faglige profil. Se også hans LinkedIn profil.